Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ekonom utreder etik i vården

Publicerad: 27 februari 2014, 06:47

Arbetet med den etiska plattformen för vården har nu rullat i gång. En av utredarna är på plats och det är ekonomen Tore Melin.


I slutet av november utsågs förre S-statssekreteraren och landstingsrådet Claes Ånstrand till ordförande i det partssammansatta råd som ska öka insynen och öppenheten i vården, vare sig den bedrivs offentligt eller privat.

Men det har gått trögt med rekryteringen av de två utredare som ska göra själva jobbet. En förklaring är att Claes Ånstrand letar efter personer som är väl ansedda bland alla de 17 organisationer som står bakom plattformen.

Nyligen kom den ena utredaren i tjänst i lokalerna hos Sveriges Kommuner och Landsting. Det är Tore Melin, som tidigare varit verksam på Riksbanken, finansdepartementet och SCB. Han har även varit kanslichef för Rådet för kommunala analyser och jämförelser, RKA.

Rekryteringen av utredaren med inriktning på vården och omsorgen pågår fortfarande. Parterna kom överens om upplägget av arbetet med plattformen i september 2013. Initiativet kommer från socialminister Göran Hägglund i form av en debattartikel i oktober 2012.

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev