Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Eliasson och Holm i lönetopp

Publicerad: 11 juni 2013, 09:44

Myndigheternas generaldirektörer har fått nya löner av regeringen. Försäkringskassans Dan Eliasson vinner löneligan överlägset av socialdepartementets myndigheter.


De senaste månaderna har generaldirektörer och myndighetschefer fått komma på lönesamtal i regeringskansliet. Nu har regeringen satt ner foten och beslutat om årets lönehöjningar.

Bland de myndigheter som socialdepartementet ansvarar för är Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson den av cheferna som är överlägset bäst betald med en lön på 147 000 kronor. Tvåa är Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm med en lön på 112 200 kronor.

Gunilla Hult Backlund som är generaldirektör för den nya myndigheten Inspektionen för vård och omsorg får en lön på 103 000 kronor i månaden. Det är knappt 10 000 kronor mer än vad hon hade som generaldirektör på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, där hennes lön var 93 500 kronor. TLV:s  nya generaldirektör Sofia Wallström får en lön på 90 000 kronor.

Räknat i procent är det Läkemedelsverket Christina Åkerman som får den största löneförhöjningen i år med 3,3 procent. För övriga chefer på de myndigheter som berör vården ligger löneökningarna mellan 2,1 till 2,6 procent.

Relaterat material

Det får vårdens myndighetschefer i löneförhöjning

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev