Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Emma Spak blir ny sektionschef på SKL

Publicerad: 11 juni 2019, 09:11

Emma Spak blir ny sektionschef för sektionen för hälso- och sjukvård på avdelningen för vård och omsorg på SKL och lämnar sitt samordningsuppdrag.
Rådet till efterträdaren: Uthållighet


Ämnen i artikeln:

SKR

På sektionen för hälso- och sjukvårds bord finns samtliga av de stora frågorna för svensk hälso- och sjukvård, både på kommunal och regional nivå. Digitalisering, kompetensförsörjning och patientsäkerhet är några.

Vad är det i uppdraget som lockar?
– Jag har jobbat länge med strategiska frågor. Det här ger möjlighet att vara med och utveckla svensk hälso- och sjukvård.

Chefsuppdraget hos Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, är på heltid, vilket innebär att hon kommer att lämna rollen som samordnare för nära vård, som hon haft på halvtid. Den andra halvan har hon arbetat kliniskt och hon hoppas kunna fortsätta med det i någon del även i sin nya roll. Att ha nära kontakt med det kliniska arbetet är viktigt.

– Jag hoppas kunna få in en fot i Stockholm så att jag kan hoppa in på en närakut eller jourcentral här.

Emma Spak fortsätter som samordnare fram till september och en efterträdare ska rekryteras.

Om du får ge ett råd till efterträdaren, vilket blir det?
– Det är ett väldigt brett uppdrag och SKL arbetar för att få till en nationell strategi för utvecklingen av nära vård. Det här är ett jobb som kräver uthållighet, som ett stafettlopp. Jag fick springa startsträckan, nu får någon annan ta över en ny sträcka.

Linda Berglund

Reporter

linda.berglund@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

SKR

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev