Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

En brottsmisstänkt efter spritrazzia på sjukhus

Publicerad: 18 oktober 2007, 15:36

I jakten på olaglig svartsprit slog polisen till mot Södertälje sjukhus. Efter razzian har en person delgivits misstanke om brott.


Det var i tisdags, den 16 oktober, som polisen sökte igenom kulvertar och källare på Södertälje sjukhus på jakt efter illegala spritgömmor. Efter tillslaget har en person nu delgivits misstanke om brott, skriver Länstidningen i Södertälje.

Bakgrunden till razzian är att Södertäljepolisen i förra veckan hittade en rekordstor illegal spritgömma i en lokal i stadsdelen Ronna. 7 600 flaskor starksprit och 1 840 flaskor alkoläsk beslagtogs.

I beslaget fanns bland annat den ukrainska vodkan Nemiroff och en person som jobbar på Södertälje sjukhus har koppling till den enda legala importören av spritmärket.

Vid tillslaget mot sjukhuset hittades ingen sprit, men en hårddisk till en dator och en plastpåse med diverse föremål beslagtogs.

Sjukhusledningen tog själv kontakt med polisen när det stora spritbeslaget i Ronna blev känt.

– Vi ville kontrollera om det fanns några kopplingar hit till sjukhuset, säger sjukvårdsdirektör Jan-Åke Zetterström till Länstidningen.

Han har också beslutat att lyfta vissa arbetsuppgifter från den misstänkta personen så länge polisutredningen pågår.

Polisen misstänker att den stora spritgömman fungerat som centrallager för en stor del av den svartsprit som langas till Södertäljes ungdomar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev