Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

En fred full av tjuvnyp

Publicerad: 4 februari 2011, 10:22

En fred full av tjuvnyp

Freden mellan landstingsrådet och sjukhusdirektören i Västernorrland verkar bräcklig. Både Jacomina Beertema och Sigbjörn Olofsson fortsätter med tjuvnypen.


I förra veckan rapporterade lokala medier att konflikten mellan landstingsrådet Jacomina Beertema (M) och Sigbjörn Olofsson, sjukhusdirektör på Länssjukhuset i Sundsvall Härnösand var över.

I ett pressmeddelande backade Jacomina Beertema från sitt vallöfte om att se till att Sigbjörn Olofsson avgick, och beklagade om hon uttryckt sig olämpligt tidigare.

Men frågan är om inte budskapet om fred mellan kombattanterna börjar låta mer som Chamberlains optimistiska ”peace in our time”.

När lokaltidningen Dagbladet i Sundsvall nu pratat med Jacomina Beertema för att höra hur hon ser på sitt brutna vallöfte låter det onekligen som att hon kommer med ett tjuvnyp.

– Jag har lovat att verka för Sigbjörn Olofssons avgång och det har jag gjort, men tyvärr har jag inte nått ända fram, säger Jacomina Beertema till Dagbladet.

Och Sigbjörn Olofsson verkar heller inte ta fredssträvandena riktigt på allvar.

Sundsvalls Tidning berättar nu att han i går, torsdag, lämnade in ett förslag till årsberättelse för sjukhuset där han inte skräder orden.

"Beertema spelar populistiskt och försåtligt på lägre känslor och riskerar därmed att skapa hatkänslor", skriver han under rubriken ”Politik.

Och uttalandena i det pressmeddelande där konflikten förklarades vara över, ger han enligt verksamhetsberättelsen, inte mycket för.

"Beertema har aldrig samtalat med sjukhusdirektören. Hennes ensidiga påhopp har skett via media. Det gäller även den s k ursäkten som inte är någon ursäkt utan mera en fråga...", skriver han.

Årsberättelsen är ännu inte behandlad politiskt och ska så småningom skrivas under av både Sigbjörn Olofsson och Jacomina Beertema.

Här nedan kan du läsa ett utdrag ur årsberättelsen där de aktuella styckena markerats.

Fortsättning följer.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev