söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

En till kommun erbjuder 25 000

Publicerad: 8 april 2013, 12:17

I sommar får vikarierande sjuksköterskor i Norsjö kommun minst 25 000 kronor i månaden och även ett extra tillägg om de jobbar minst en kalendermånad.


Villkoret för att sommarvikarierande sjuksköterskor i Norsjö kommun, nordväst om Skellefteå, ska få 2 000 kronor utöver en månadslön på minst 25 000 kronor är att de jobbar minst en kalendermånad.

Liksom Falu kommun, som också betalar 25 000 kronor i månaden till semestervikarierande sjuksköterskor i sommar samt en bonus, är skälet till ersättningen bristen på sjuksköterskor.

– Det är första gången vi testar detta. Jag tror att det är svårare att rekrytera sjuksköterskor till mindre orter. Då kan lön vara en faktor som påverkar, säger Katarzyna Wikström, kommunchef i Norsjö.

Kommunen gick ut med informationen på måndagen och hoppas att erbjudandet ska kännas tillräckligt attraktivt för att locka fler till Norsjö, en kommun med 4 304 invånare 2010, enligt kommunens hemsida.

Den som söker sig till kommunen för ett arbete ska även kunna få hjälp med att hitta boende, berättar Katarzyna Wikström.

Från och med hösten erbjuder kommunen även tillsvidareanställningar för sjuksköterskor, men då gäller månadslönen på 25 000 kronor utan extra bonusar.

Totalt handlar det om två till tre tjänster i sommar och en till två tillsvidareanställningar i höst inom kommunens äldreomsorg.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev