Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Erfaren chef ny direktör i Kronoberg

Publicerad: 26 september 2007, 11:51

Det står nu klart att Börje Lindqvist, områdeschef för Sahlgrenska universitets- sjukhuset/Östra, tar över som landstingsdirektör i Landstinget Kronoberg. Han efterträder Sture Andersson, som slutar vid årsskiftet.


Börje Lindqvist har arbetat som områdeschef vid Sahlgrenska sedan 2003. Han har tidigare innehaft flera chefsjobb i olika landsting, bland annat som primärvårdschef i Östergötland och sjukhuschef i Oskarshamn och Varberg.

Börje Lindqvist inledde sin karriär inom vården som sjuksköterska, och har sedan arbetat som avdelningschef, vårdlärare och utbildningsledare.

Det formella beslutet att tillsätta Börje Lindqvist som landstingsdirektör tas av landstingsstyrelsen i oktober, och i december börjar Börje Lindqvist att fasas in i sitt nya arbete.

– Vi är glada att vi får en chef som både har en egen bakgrund inom hälso- och sjukvården och som har erfarenhet från att leda olika verksamheter i politiska organisationer, säger landstingsstyrelsens ordförande Suzanne Frank (m) i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News