Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Erfaren läkare blir ny sjukhusdirektör i Borås

Publicerad: 25 februari 2010, 10:24

Erfaren läkare blir ny sjukhusdirektör i Borås

Foto: Christer Wettervik.

Christer Wettervik blir tillförordnad sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs sjukhus, Säs. I dag arbetar han som medicinsk direktör.


I början av februari kom beskedet att Ingela Tuvegran, som har varit sjukhusdirektör på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås och Skene sedan år 2000, byter tjänst. Hon kommer att arbeta som utvecklingsdirektör i regiondirektörens stab i Västra Götaland.

I väntan på en permanent ersättare är det nu klart att det blir Christer Wettervik som efterträder Ingela Tuvegran.

Han tillträder tjänsten som tillförordnad sjukhusdirektör den 1 mars och har ett förordnade som sträcker sig till årets slut.

– Christer Wettervik har ett långt förflutet på sjukhuset, bland annat som chefläkare och har också spelat stor roll i sjukhusets utveckling mot ett processorienterat arbetssätt, säger regiondirektören Johan Assarsson i ett pressmeddelande.

Christer Wettervik kom till Säs redan 1991. Då tillträdde han tjänsten som ansvarig för kardiologisektionen vid medicinkliniken. Åtta år senare blev han verksamhetschef för medicinkliniken och axlade därefter uppdraget som chefläkare på sjukhuset. Förra året fick han ny tjänst igen och blev medicinsk direktör.

Enligt ett pressmeddelande påbörjas nu rekryteringen av en ny sjukhusdirektör till Säs.

Relaterat material

Kritiserad sjukhusdirektör ska utveckla västsvenska vården

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev