Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Eva Fernvall blir ordförande för nytt donationsråd

Publicerad: 8 april 2005, 09:15

Regeringen har utsett Eva Fernvall till ordförande i det nationella rådet för organ och vävnadstransplantation. Detta innebär att Socialstyrelsen nu, om än försenade, kan slutföra arbetet med att anställa en verksamhetschef för rådet.


Myndigheten har i avvaktan på att ordförandefrågan löses avblåst anställningsförfarandet av en verksamhetschef, se Dagens Medicin nr 12/05.

Eva Fernvall är i dag ordförande för Vårdförbundet men avgår vid förbundets kongress i maj. Hon blir därefter chef för Apoteket AB:s enhet för marknad och samhälle.

Förutom Eva Fernvall består styrelsen för det nationella rådet för organ- och vävnadstransplantation av Bo Lindblom, avdelningschef, Socialstyrelsen, Roger Molin, biträdande avdelningschef, Sveriges Kommuner och Landsting, Dag Lundberg, professor och överläkare, anestesikliniken, Universitetssjukhuset i Lund, Eva Berglin, docent och överläkare på thoraxkirurgiska kliniken, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Torsten Malm, överläkare thoraxkliniken universitetssjukhuset Mas, Marie Omnell Persson, sjuksköterska och transplantationskoordinator, Universitetssjukhuset Mas, Ingrid Andersson, sjuksköterska och ledamot i Statens medicinetiska råd.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev