Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Eva Nilsson Bågenholm blir <BR>regeringens äldresamordnare

Publicerad: 11 januari 2011, 14:59

Från facktoppen till socialdepartementet. Eva Nilsson Bågenholm blir regeringens nya äldresamordnare. Samtidigt satsar regeringen nya miljarder på sjuka äldre.
(Ny version 12/1 07.45)


Sedan Eva Nilsson Bågenholm i december lämnade ordförandeposten i Läkarförbundet har det spekulerats i vad hon ska göra framöver.

Uppdraget som samordnare för regeringens satsning på att förbättra vården för äldre med många sjukdomar har hela tiden varit det hetaste tipset. Allt talar nu för att det blir så. I Socialstyrelsens diarium finns ett dokument rörande en anställning i gd-staben för Eva Nilsson Bågenholm.

– Jag kan inte kommentera det i detalj eftersom jag inte sett det. Men det handlar om att Eva Nilsson Bågenholm ska bli ansvarig för satsningen på multisjuka äldre, säger Lars-Erik Holm, generaldirektör på Socialstyrelsen.

Att anställningen är vid Socialstyrelsen och inte direkt vid socialdepartementet är en formalitet. I praktiken kommer Eva Nilsson Bågenholm att arbeta för regeringen.

– Jag kommenterar ingenting förrän allt är klart, säger Eva Nilsson Bågenholm.

Arbetet med att få sjukvården för multisjuka äldre att fungera bättre är den kanske största utmaningen för sjukvården under de kommande åren. Tanken är bland annat att få primärvård, akutsjukvård och kommunal omsorg att samspela bättre, så att de gamla slipper att åka ut och in mellan hem och sjukvård.

På tisdagsmorgonen presenterade socialminister Göran Hägglund utnämningen av Eva Nilsson Bågenholm till äldresamordnare i en artikel på DN Debatt.

Samtidigt presenterades också en satsning på 3,75 miljarder kronor för att förbättra vård och omsorg för äldre med omfattande vårdbehov.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News