Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Expertråd ska förbättra ifrågasatt sjukhusmat

Publicerad: 13 augusti 2009, 11:27

Stockholms läns landsting planerar att införa ett särskilt expertråd för att komma till rätta med bristerna i hanteringen av sjukhusmaten.


Dagens Medicin har rapporterat om kritiken mot sjukhusmaten i Stockholm vid flera tillfällen under våren och sommaren. Det som började med varningar för exploderande förpackningar slutade med att en jätteupphandling värd 1,6 miljarder kronor ifrågasattes.

Nu presenterar landstingsdirektören Mona Boström en plan med åtgärder som ska förbättra situationen. Bland annat vill hon införa ett kostråd med experter på sådant som smak, upplevelse, omvårdnad, hygien och näringsinnehåll.

– Maten är en mycket viktig del av vården, både om man tänker på upplevelsen och innehållet. Vi ställer redan höga krav, och ett kostråd kan komplettera våra egna experter och ge oss nya idéer och influenser, säger hon i ett pressmeddelande.

Mona Boström vill även förtydliga ansvarsfördelningen mellan de politiska organen och tjänstemännen. Innan hennes förslag kan bli verklighet måste de godkännas av den politiska majoriteten.

Precis som oppositionen har krävt kommer frågan att tas upp vid ett extra sammanträde i landstingsfullmäktige den 25 augusti.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev