Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Exportrådet kartlägger marknader för svenska medicinteknikföretag

Publicerad: 26 januari 2006, 11:58

Sverige är ett av Europas allra starkaste länder inom utveckling av medicintekniska produkter. Samtidigt finns stor potential för svenska företag att ytterligare öka sin export. Det anser Exportrådet som har kartlagt möjligheter och utmaningar för svenska företag på sju utlandsmarknader.


Enligt ett pressmeddelande från Exportrådet är utmaningarna för de svenska företagen många på grund av hård konkurrens, invecklade godkännandeprocesser och de system som reglerar hur läkare och sjukhus får ersättning från sjukförsäkringsbolagen.

För att underlätta för svenska medicinteknikföretag att ta steget ut i världen har Exportrådets medicinteknikgrupp kartlagt utmaningar och möjligheter på de sju nyckelmarknaderna: Frankrike, Italien, Japan, Kina, Storbritannien, Tyskland och USA.

- Tidigare undersökningar visar att den svenska medicinteknikbranschen kan bli mycket starkare utomlands. Dock finns det ett stort behov att öka företagens kompetens, bland annat inom försäljning. Därför har vår medicinteknikgrupp genomfört en fokuserad analys av dessa områden på sju nyckelmarknader, säger John Blide, som är projektledare för Swedish Life Science Programme, Exportrådets branschprogram för bio- och medicinteknik.

Kartläggningen kommer att presenteras på seminarier som hålls i Stockholm, Lund, Göteborg och Linköping, med start i Stockholm den 31 januari.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev