Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Få visioner om framtida somrar

Publicerad: 18 juni 2013, 05:30

Somrarnas sjuksköterskebrist är inget nytt. Ändå blir lösningarna vid universitetssjukhusen ofta kortsiktiga.


– Det är klart att den personal som kommer att vara i tjänst i sommar kommer att ha det ansträngt, säger Anne Skånberg, HR-chef vid Sahlgrenska universitetssjukhus, om läget.

Där saknas fortfarande knappt 100 sjuksköterskor till sommaren. Att det råder brist på vikarier till sommaren är inget nytt, säger Anne Skånberg.

Ändå saknas de långsiktiga lösningarna. Efter sommaren ska arbetsgivarsidan sätta sig ner med fackliga representanter och ett blankt papper för att fundera på nya sätt att hantera det återkommande problemet.

Vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå har det varit svårare än tidigare att få tag på sjuksköterskevikarier. Sjukhuset får stänga 15 fler vårdplatser än förra året.

– Jag vet inte om vi har kommit fram till en patentlösning på problemet. Det är klart, vi är alltid medvetna om att vi kommer att få en besvärligare bemanningssituation på somrarna, säger Hans-Åke Vidmark, HR-strateg i Västerbottens läns landsting.

Han berättar att man har fått ta sommarvikarierna redan under våren. Det har blivit något av en året runt-verksamhet att planera för sommaren, enligt Hans-Åke Vidmark.

I höst ska han se över vad som kan göra situationen bättre. En möjlig idé är att förändra personalsammansättningen på somrarna.

– Jag vill inte säga vilken typ av personal det ska bli mer eller mindre av, bara att vi ser över möjligheten till bättre bemanning över semesterperioden, säger han.

Vid Akademiska sjukhuset i Uppsala saknas fortfarande 100 sjuksköterskor till sommaren och HR-direktören Inger Thorén beskriver läget som allvarligt. Femtio fler vårdplatser kommer att ha stängt i år jämfört med förra sommaren.

– Som det ser ut nu får vi precis ihop det. Om många skulle bli sjuka har vi inte så goda marginaler, säger Inger Thorén.

Även hösten väntas bli tuff. Direkt efter sommaren ska sjukhuset arbeta vidare med rekrytering och en bättre arbetsmiljö för att locka fler till sjukhuset.

– Vi behöver jobba med även andra saker än lön för att se till att våra medarbetare är glada över att gå till jobbet, säger Inger Thorén.

Enligt Tommy Skau, vårddirektör i Landstinget i Östergötland, finns sannolikt inga quick fix-lösningar. Landstinget och Universitetssjukhuset i Linköping har prövat och kommer sannolikt att pröva olika sätt att lägga upp semestrar liksom mer samverkan mellan sjukhusen, uppger han.

På Karolinska universitetssjukhuset pratar man redan nu om hur man ska arbeta inför nästa sommar. Ett problem är bostadsbristen, säger Riitta Almgren, HR-chef. Det borde finnas ett bättre sätt att lösa den frågan, tycker hon.

– Det finns de som skulle vilja jobba här, men inte kan, på grund av bostadsbristen.

På Universitetssjukhuset Örebro har man en särskild semestergrupp som jobbar hela året med att rekrytera till sommaren. Men arbetet skulle kunna vidgas, enligt Åsa Thor-Gustafsson, HR-chef på sjukhuset. Det finns ett förslag om att införa en gemensam introduktion för sjuksköterskor, vilket skulle kunna bidra till att fler väljer att stanna, berättar Åsa Thor-Gustafsson.

Anita Andersson, chef för kompetensförsörjning på Skånes universitetssjukhus, har i förra veckan berättat för dagensmedicin.se om sommarläget. Inför nästa sommar kommer det att krävas ett helt annat angreppssätt för att lösa bemanningen vid Skånes sjukhuset, sade hon då.

– Då måste man diskutera det här på regionnivå, till exempel hur många sjukhus som ska ha öppet nästa år. Att det skulle finnas en brist på sjuksköterskor har vi vetat om ett tag, liksom att ett visst antal sjuksköterskor väljer att jobba i Norge eller väljer att inte jobba vidare som sjuksköterska alls.

Också sammansättningen mellan yrkesgrupperna är något som regionen kommer att behöva titta mer på, tror Anita Andersson.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev