Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Facket kritiskt efter stormöte på Akademiska sjukhuset

Publicerad: 9 juni 2009, 06:44

Facket kritiskt efter stormöte på Akademiska sjukhuset

Foto: Akademiska sjukhuset.

Oron är stor på Akademiska sjukhuset i Uppsala efter att ledningen hållit ett stormöte om det allvarliga ekonomiska läget.


Stormötet på Akademiska sjukhuset hölls i går, måndag. Sjukhusdirektören Marie Beckman Süurkula informerade om att verksamheten är på väg mot ett underskott på 223 miljoner kronor för 2009. Huvudorsakerna är minskade skatteintäkter och att andra landsting köper mindre vård.

– Vi har en svår uppgift framför oss. Varje anställd och varje beslut är viktigt för att vi ska klara detta, säger Marie Beckman Suurküla till Upsala Nya Tidning.

Fackens representanter är missnöjda med de besparingsåtgärder som har presenterats hittills.

– Det är bedrövligt. Beslut tas över personalens huvuden. Vi önskar besked om vilken vård som ska tas bort. Politikerna måste prioritera, säger Anna Rask Andersen, ordförande för Upplands allmänna läkarförening, till Upsala Nya Tidning.

– Alla förslag som kommer drabbar det direkta vårdarbetet. Det får inte bara bli besparingar på vårdgolvet. Man kan inte bara operera och operera och sedan inte ha någon som tar hand om patienterna efteråt, säger Agneta Wiberg, ordförande för Vårdförbundet i Uppsala län.

Relaterat material

Skarp kritik mot Akademiska

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev