Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Facket satsar extra mot minskning av läkarchefer

Publicerad: 3 december 2008, 14:59

Trenden att färre läkare blir chefer måste stoppas, anser Läkarförbundets centralstyrelse. Frågan ses som så angelägen att styrelsen vill utöka budgeten för nästa år för att finansiera en kartläggning av problemet.


Sveriges läkarförbunds chefsförening vill i en motion till Läkarförbundets fullmäktige den 4-5 december att förbundet kartlägger varför antalet läkare som är chefer tycks minska.

Centralstyrelsen för Läkarförbundet ställer sig bakom motionen. Den skriver i sitt yttrande att frågan är så angelägen att förbundets budget för år 2009 ska ändras och föreslår att förbundet skjuter till 300 000 kronor för att genomföra en kartläggning av problemet.

– Utvecklingen går åt fel håll och vi måste vända trenden nu. Allt färre läkare blir chefer och vi måste ta reda på varför, säger Eva Nilsson Bågenholm, ordförande i Läkarförbundet.

Varför är det viktigt att chefen är läkare?
– Läkare är den grupp som har och som utvecklar den medicinska expertkunskapen. Eftersom vården vilar på medicinska kunskaper är det viktigt att läkare blir chefer så de även kan utveckla det administrativa arbetet utifrån sin kunskap.

Allt färre läkare blir chefer

Läkarförbundets egen statistik tyder på att andelen läkare på chefsposter minskar. En kartläggning som Dagens Medicin har gjort, se nr 46/08, visar att andelen läkare bland verksamhetschefer i primärvården har sjunkit från 46 till 33 procent på fyra år.

Thomas Lindén, ordförande i Läkarförbundets chefsförening och biträdande verksamhetschef på enheten för rehabiliteringsmedicin vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, anser att frågan är strategiskt viktig för Läkarförbundet och han är glad över att centralstyrelsen prioriterar frågan.

– Vi har inte råd att mista bra chefer inom vården. Därför är det viktigt att kartlägga varför läkare i allt större utsträckning inte blir chefer.

Enligt Thomas Lindén kan vem som helst oavsett yrke förvalta en verksamhet om personen är en bra ledare.

– Vill man däremot utveckla en verksamhet är en ledare som har djupa kunskaper om verksamhetens kärnprocesser bättre. På lastbilstillverkaren Scania är det ett krav att alla i styrelsen kan köra lastbil och känner produkten. De har i decennier heller inte gått med ekonomisk förlust. Jag tycker att detta synsätt borde vara starkare inom vården och att man bör värdera exempelvis läkares kunskaper högre.

Har tidigare väckt het debatt
Frågan om vilken yrkesgrupp som är mest lämpad för vårdens chefsposter har tidigare väckt het debatt. År 2000 skrev Vårdförbundet och Läkarförbundet på ett ”fredsavtal” där de enades om att den som var mest lämpad skulle bli chef oavsett profession, men 2005 blossade diskussionen upp igen sedan Läkarförbundets vice ordförande Marie Wedin ifrågasatt sjuksköterskors förmåga till chefskap i en artikel i tidningen Sjukhusläkaren.

Att läkare skulle vara bättre chefer inom vården än andra yrkesgrupper tror inte Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund på.

– Vården är en tvärprofessionell arbetsplats och det ska vara representerat bland cheferna. Det är teamets samlade kunskaper och kompetenser som är viktigt. Att kunna se hel-heten är det viktigaste för en chef och det kan man göra oavsett om man är läkare, sjukgymnast eller sjuksköterska.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev