Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Farmaceuter på nätet lugnar oroliga nyblivna föräldrar

Publicerad: 7 juni 2010, 14:38

Nu kan oroliga föräldrar ställa frågor om sin bebis och få svar av en farmaceut på nätet.


Dagens Apotek har tidigare skrivit om mobilapplikationen m.medicinera.se. Nu inleder Scandinavian Outcomes, som tagit fram applikationen, samarbetet ”Fråga farmaceuten” på familjesajten minbebis.com.

Där ska nyfikna och oroliga föräldrar och blivande föräldrar kunna ställa frågor till en farmaceut om hälsa och egenvård.

– Förutom att det är viktigt att det är en farmaceut som svarar tycker jag att det är bra att professionen lyfts upp. Farmaceuten behöver synliggöras i samhället, det är en yrkesgrupp som är okänd bland gemene man, säger David Becedas, apotekare och vd för Scandinavian Outcomes.

Även på medicinera.se, som är en egenvårdsguide på nätet som Outcomes driver, är farmaceuter inblandade. All information är, enligt företaget, skriven och kvalitetssäkrad av farmaceuter.

– Texterna bygger på Fass och information från Läkemedelsverket. Sajten ska ha korta texter och då krävs det en person med farmaceutisk kompetens för att kondensera materialet till en kort och lättförståelig text, säger David Becedas.

Scandinavian Outcomes är ett konsultföretag som arbetar med medicinska projekt i samverkan med läkemedelsindustrin och sjukvården.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev