söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Farmacevtföretagarna gick vidare i budgivningsprocedur

Publicerad: 3 augusti 2009, 11:44

I slutet av juli fick de aktörer som lagt bud på apotekskluster reda på om deras inledande bud räckte för att gå vidare i budgivningsprocessen. Farmacevtföretagarna klarade ribban. Tamro och Kronans Droghandel vill inte meddela om de gått vidare. UTÖKAD 2009-08-05


Kooperativet Farmacevtföretagarna, som skapats av Sveriges farmacevtförbund, meddelade den 30 juni att man avsåg lägga bud på båda eller något av de två största apoteksklustren som är till salu.

De båda apoteksportföljerna innehåller 200 respektive 170 apotek.

I slutet av juli meddelade Apoteket Omstrukturering AB, bolaget som sköter försäljningen, budgivarna om deras inledande bud räckt för att gå vidare i budgivningsprocessen.

Farmacevtföretagarna fick besked att deras bud räckte för att gå vidare.

– Det här är ett viktigt steg, säger Sverker Littorin, ordförande i Farmacevtföretagarna.

Klartecknet kom trots att Farmacevtföretagarna inte har presenterat något slutligt avtal om finansiering med någon samarbetspartner.

– Vi lade ett indikativt bud och hänvisade i övrigt till pågående förhandlingar. Uppenbarligen låg budet i ett rimligt härad. Vi för nu samtal med bolag inom riskkapitalsfären och industriella parter, säger Sverker Littorin.

– I slutändan kan vi komma att bli antingen en apoteksägare eller ett mer renodlat servicebolag.

Kronans Droghandel, som meddelat att man lagt bud på apotekskluster, vill inte avslöja hur företagets indikativa bud mottagits.

– Vi kommenterar inte denna fråga, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på företaget.

Även läkemedelsgrossisten Tamro, sannolik apotekskedja på den nya marknaden, är förtegen.

– Vi kommenterar inte budgivningen, säger Ulrika Hultgren, informationschef på Tamro.

Enligt uppgifter till Dagens Apotek från initierade källor inom apotekssektorn har dock flera budgivare, inklusive riskkapitalbolag, fått klartecken för sina indikativa bud på apotekskluster.

Först i oktober eller november beräknas försäljningen av apotekskluster vara färdig, meddelar Anna-Lena Boucht, informationschef på Apoteket Omstrukturering AB.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev