Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Farmacevtföretagarna hoppas hitta en partner i sista stund

Publicerad: 20 oktober 2009, 11:57

Inom några veckor hoppas Farmacevtföretagarna kunna presentera en eller flera samarbetspartners. På bolagets informationsträff i går var frustrationen stor över att småföretagarprocessen drar ut på tiden.


Farmacevtföretagarna är ett dotterbolag till Sveriges farmacevtförbund som bildades våren 2008.

Konstellationen deltar i den pågående budgivningen på apotek och meddelade i somras att deras inledande bud var tillräckligt för att gå vidare i budprocessen. Målet är i första hand att kunna köpa något av de två större apoteksklustren med omkring 200 apotek.

I går, måndag, anordnade Farmacevtföretagarna ett informationsmöte i Stockholm för potentiella apoteksentreprenörer. Omkring 85 personer deltog vid mötet.

– Det rådde gott mod bland entreprenörerna. Men också en stor frustration över att processen drar ut på tiden, dålig information om processen, det höga priset på den så kallade IT-övergångslösningen med mera, säger Lennart Axelsson, förbundsdirektör på Sveriges farmacevtförbund och tillförordnad vd för Farmacevtföretagarna.

Enligt honom arbetar bolaget utifrån tre spår. De handlar om att förvärva apotekskluster, möjliggöra nyetableringar av apotek samt att utgöra stöd för dem som väljer att köpa apotek inom ramen för den statliga småföretagarsatsningen Apoteksgruppen.

– Nu går vi in i en kritisk fas och vi hoppas kunna presentera en eller flera partners inom några veckor, säger Lennart Axelsson.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev