Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Farmacevtföretagarna tänker lägga bud på apoteksklustren

Publicerad: 14 maj 2009, 07:04

Handlarkooperativet Farmacevtföretagarna vill nu i första hand vara med i budgivningen om de åtta "storföretagarklustren".


Farmacevtföretagarna, ett kooperativ som Sveriges farmacevtförbund startat för att gynna småföretagandet, har ambitionen att köpa apotek inför den nya apoteksmarknaden tillsammans med småföretagare.

Från att tidigare varit inriktade på de så kallade entreprenörsapoteken, har Farmacevtföretagarna nu delvis bytt strategi. Detta eftersom det nu står bortom allt tvivel att ett nytt statligt bolag kommer att vara delägare i de 150 så kallade entreprenörsapoteken.

Farmacevtföretagarna vill nu i första hand vara med i budgivningen för de åtta storföretagarklustren.

– Vi har ett privat alternativ som väl svarar upp mot de enskilda entreprenörernas behov på kort och lång sikt. Genom vår modell slipper företagarna tvångsanslutas till den statliga apotekskedjan, säger Viktoria Juzovitskaja, affärsjurist på Farmacevtföretagarna.

– Ambitionen är alltjämt att vi ska kunna förvärva 200 apotek tillsammans med småföretagare. Dessutom vill vi etablera nya apotek, säger hon.

Farmacevtföretagarna har på senare tid sett en ökad tillströmning av apotekskandidater till handlarkooperativet. Nu har grupperingen över 220 medlemmar, enligt Viktoria Juzovitskaja.

Hon utesluter dock inte möjligheten till någon form av samarbete med omstruktureringsbolaget kring de så kallade entreprenörsapoteken.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev