fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Färre uppsägningar än befarat i Bollnäs

Publicerad: 26 februari 2013, 13:42

Uppsägningarna på Bollnäs sjukhus blir färre än befarat. Och inga fast anställda sjuksköterskor förlorar jobbet.

Ämnen i artikeln:

AlerisBollnäs sjukhus

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om att 45 personer har varslats på Bollnäs sjukhus. Tio av dem var sjuksköterskor.

Nu kommer beskedet att endast 25 av de 45 varslade kommer att sägas upp. Inga av dem är läkare eller fast anställda sjuksköterskor.

Dock kommer tio sjuksköterskevikariat av olika längd att upphöra, och detsamma gäller för ett antal hyrläkaravtal som kommer att sägas upp.

– Det är naturligtvis positivt att uppsägningarna blir färre. Speciellt viktigt är det att inte någon fast anställd sjuksköterska behöver sägas upp. På så sätt kan vi så långt som möjligt behålla kontinuiteten, säger Elisabeth Winsjansen, tillförordnad sjukhuschef för Aleris Specialistvård Bollnäs, i ett pressmeddelande från vårdföretaget.

Anledningen till varslet var att vårdföretaget Aleris, som tog över driften av sjukhuset förra året, anser att antalet patienter blev färre än beräknat.

I går stod det klart, efter att Aleris förhandlingar med Kommunal avslutats, att 25 undersköterskor, administrativ personal samt läkarsekreterare förlorar sina jobb.

Men efter att förhandlingarna mellan Aleris och Vårdförbundet i dag avslutats kommer inga fast anställda sjuksköterskor att sluta.

I stället har företaget organiserat om med hjälp av naturliga avgångar, omplaceringar och genom att tillfälliga anställningar har avslutats.

Relaterat material

Uppsägningar i Bollnäs

Aleris varslar på Bollnäs sjukhus

Sjukhus drivs i ny regi

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev