Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Femte varslet i papperskorgen

Publicerad: 21 maj 2008, 08:59

Femte varslet i papperskorgen

Vårdförbundet har av misstag sänt ut ett femte varsel till sex landsting. Varslet kom landstingen till del i går, den 20 maj, och skulle ha trätt i kraft den 3 juni. Landstingen har nu informerats om att varslet inte gäller.


Det var en ”administrativ miss” som gjorde att det femte varslet i ordningen skickades ut till landstingen i Värmland, Västerbotten, Västmanland, Kronoberg, Halland och Gävleborg.

– Något beslut om varslet har inte tagits av förbundsstyrelsen. Att handlingarna ändå gick iväg får skyllas på den mänskliga faktorn, Vårdförbundet är i ett pressat läge och det blev helt enkelt något fel i kommunikationen, säger Anna-Karin Eklund, ordförande i Vårdförbundet.

Hon säger också att Vårdförbundet för tillfället inte har några planer på att verkställa detta femte varsel, som alltså finns klappat och klart.

De landsting som berörs av det har genom Vårdförbundets miss varskotts om hur detta varsel kan komma att se ut, om det blir aktuellt.

–Ett femte varsel är planerat, det är bara att trycka på knappen. Men vi ska inte göra det nu, säger Anna-Karin Eklund.

Är det inte lite pinsamt att skicka ut ett varsel vid fel tidpunkt?
– Nej, det tycker jag inte, vi har en tuff situation. Både landstingen och Sveriges Kommuner och Landsting informerades under gårdagen och jag tycker att det finns en förståelse från deras sida över att det kan bli så här, säger Anna-Karin Eklund.

Under dagen kommer både Vårdförbundet och SKL att träffa medlarna för att diskutera avtalet. Träffarna med medlarna har blivit allt tätare de senaste dagarna vilket trissar upp förväntningarna på att ett bud kan vara på gång.

– Medlarna gör väl ett försök att få ihop ett avtalsförslag, tror Anna-Karin Eklund.

Men är det ett bra försök?
– De är i alla fall väldigt serösa. Men SKL måste också ta sitt ansvar. Det är sedan medlarna som bedömer förutsättningarna, säger Anna- Karin Eklund.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev