Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag11.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Festligt och fullsatt när Läkaresällskapet firade 200

Publicerad: 28 november 2008, 17:25

Festligt och fullsatt när Läkaresällskapet firade 200

I torsdags kväll samlades omkring 1 000 personer på Riksstämmans stora fest där Läkaresällskapets 200-årsjubileum firades och Athenapristagarna hedrades. Dagens Medicins utsända var förstås med i vimlet.


Bild 1/1  

Middagen på Läkaresällskapets 200-årsjubileum lockade många matsugna. Foto: Magnus Gotander

Bild 1/1  

Peter Aspelin, ordförande i Läkaresällskapet, tillsammans med Göteborg starke man, tidigare kommunstyrelseordförande Göran Johansson.

Bild 1/1  

Här syns från vänster Anna Lefevre Skjöldebrand, vd Swedish Medtech, Nina Rehnqvist, ordförande i Athenaprisjuryn, och Anders Waldenström, Umeå universitet. – Jag tycker att det här är ett fantastiskt arrangemang där utdelningen av Athenapriset är en av höjdpunkterna. Läkaresällskapets 200-årsjubileum ger dessutom en guldkant som gör det hela mycket svårt att motstå, säger Anna Lefevre Skjöldebrand.

Bild 1/1  

– Jag tycker framför allt att Riksstämman 2008 har lyckats belysa många breda frågor som är av allmänt intresse. Programmet har inte varit för smalt, som det lätt kan bli, säger Olof Edhag, professor vid Karolinska institutet, som också deltog.

Bild 1/1  

Här möttes (från vänster) Anders Thurin och Ralph Bågenholm, båda Sahlgrenska akademin, Eva Nilsson Bågenholm, Läkarförbundets ordförande och Håkan Billig, Vetenskapsrådet. – Stämman är viktig, inte minst när det gäller symposier som går över specialistgränserna. En höjdpunkt i år tycker jag har varit Janet Grant, som talade om fortbildning för läkare, sade Eva Nilsson Bågenholm.

Bild 1/1  

Mats Bauer, vd för Läkaresällskapet, umgicks med Madeleine Olsson Eriksson, läkare och representant för Stenastiftelsen, som finansierat fredagens seminarium om global hälsa.

Bild 1/1  

Här står kvällens ansvarige kock, Marcus Danielsson, tillsammans med Jan Bylund som var konferencier. – Den här typen av evenemang är jättetrevliga. Det är ordning och reda, dessutom är gästerna städade. Det är en skön kontrast eftersom man i min bransch ofta upplever raka motsatsen kring jul. Vi bävar för decemberkaoset, säger Jan Bylund.

Bild 1/1  

Nina Rehnqvist, bland mycket  annat ordförande i Athenajuryn, tillsammans med nobelpristagaren Arvid Carlsson.

Bild 1/1  

Torvald Ripa tog emot Athenapriset och tackade med bland annat följande ord: – Det är fantastiskt att det har instiftats ett pris för klinisk forskning. Vi som är kliniker ska producera sjukvård och klinisk forskning tillhör det vi ska göra för att förbättra och effektivisera vården. Därför är det mycket fint att priset gick till ett länssjukhus. Vi blev enormt ödmjuka när vi såg vilka som hade fått hedersomnämnanden. Då sa vi: ”Oj, var det dessa vi tävlade mot.”

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev