Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fetma med Stephan Rössner på Kirurgveckan

Publicerad: 21 augusti 2006, 12:19

I dag startar den elfte nationella Kirurgveckan. Konferensen kommer bland annat att beröra olika aspekter av fetma och etiska dilemman i vården.


Svensk kirurgisk förening har under många år samordnat sina vetenskapliga konferenser till en enda vecka i augusti månad. Det gör att många kan ta del av mycket vetenskap på en och samma gång. Årets konferens anordnas av kirurgklinikerna i Örebro läns landsting.

I år har nära 1 400 läkare, sjuksköterskor och läkarsekreterare inom kirurgområdet samt representanter inom läkemedels- och medicinteknisk industri anmält sig till konferensen, skriver Örebro läns landsting i ett pressmeddelande.

På programmet står bland annat "Fetma: medicinska, fysiologiska och sociala aspekter - individ, hälsa och livskvalitet" med Stephan Rössner, professor från Karolinska institutet, och "etiska dilemman i vården" med Anna Jansson, författare och sjuksköterska på Universitetssjukhuset Örebro och Agneta Blom, lektor i statskunskap på Örebro universitet.  Ulrika Jisland från TV4 kommer också hålla i debatten "Uppdrag granskning - ska alla data i kvalitetsregistren vara offentliga, eller?"

Maria Henderson

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News