Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Fettdoktorn" till motangrepp på sin blogg efter utmärkelse

Publicerad: 29 december 2009, 09:10

Läkaren Annika Dahlqvist går till motangrepp på sin blogg – anklagar föreningen Vetenskap och folkbildning för översitteri och för att vara köpt av läkemedelsindustrin.


Det tog inte mer än en dag för läkaren Annika Dahlqvist att hämta sig från chocken över att ha blivit utnämnd till ”Årets förvillare” – ett pris som årligen delas ut av föreningen Vetenskap och folkbildning, Vof.

Direkt efter att hon fått beskedet under måndagen skrev hon så här på sin blogg: ”Det är som vanligt bara att bryta ihop och gå vidare”, som Dagens Medicin då rapporterade. Senare under kvällen ventilerade den kända läkaren sina tankar och funderingar för kvällspressen.

– Det känns som en stor skam. Jag bara gråter: Det är svårt att prata om saker, sade hon.

På sin blogg skrev hon: ”Det sista steget i destabiliseringsprocessen vore om jag blev fråntagen min läkarlegitimation.”

Men på tisdagen verkar Annika Dahlqvist ha ändrat inställning och taktik  – nu går hon till motangrepp mot Vof på sin blogg. Bland annat frågar hon sig själv varför det är fel att berätta om någonting bara för att det inte är vetenskapligt bevisat. Hon frågar sig också varför Vof i stället inte kritiserar Läkemedelsverket för felaktiga kostråd.

”De kallar sig skeptiker. Skepticismen tycks bara rikta sig neråt mot gräsrötterna, aldrig upp mot etablissemanget”, skriver hon på sin blogg.

I ett annat inlägg försöker Annika Dahlqvist visa på kopplingar mellan medlemmar i Vof och läkemedelsindustrin.

Relaterat material

Får utmärkelse för att ha uttalat sig ovetenskapligt

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev