Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fiffelanklagade i Borås fick sluta – kräver upprättelse

Publicerad: 2 februari 2009, 14:21

Fyra sjuksköterskor som anklagats för att ha fifflat med arbetstiden har fått sluta på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Själva står de fast vid att de är oskyldiga.


Sjuksköterskorna stängdes av från sina arbeten förra året. Samtidigt anklagades de för att ha fifflat med arbetstiden och gått hem när de skulle jobba natt. Enligt dem själva hotade sjukhuset med att polisanmäla dem om de inte slutade självmant.

Sjuksköterskorna själva säger att de avvikelser i arbetstidsregistreringen som har förekommit har naturliga orsaker. Några bevis för att det förekommit medvetet fusk presenterades heller aldrig, enligt sjuksköterskorna.

När de inte slutade direkt blev sjukhusledningens lösning i stället att köpa ut dem genom att ge dem nio månadslöner var.

– Vi stämplades som kriminella och har aldrig fått någon upprättelse. Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv, säger en av de drabbade till Borås Tidning.

Sjukhusets personaladministrative chef Jan Börjesson vill inte svara på några frågor om uppgörelsen eller om hur situationen har hanterats.

– Vissa frågor är ganska heliga för mig. När man kommit överens och gjort avslut så backar jag inte tillbaka och in i diskussioner om vad som hände och varför, säger han till Borås Tidning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev