Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Filippa Reinfeldt: Tråkigt om någon missuppfattat vem som skrivit brevet

Publicerad: 5 februari 2014, 11:46

Veckans mest utskällda brev står Moderaterna i Stockholms län för. Nu beklagar Filippa Reinfeldt om landstingsanställda, som uppmanats att inte rösta vänster, missuppfattat vem avsändaren var.


Brevet publicerades på landstingets hemsida och varnade för att Socialdemokraterna vill höja arbetsgivaravgiften för de unga. Det här skulle hota 500 jobb i landstinget, enligt Moderaterna.

Det var bara det att brevpappret som det öppna brevet var författat på hade landstingets logga.

Brevet från Moderaternas valledare Kristoffer Tamson har fått stark kritik, inte minst från fackligt håll och från oppositionen. Det har också lett till tre JO-anmälningar, uppger tidningen Vårdfokus.

Efter att avböjt att kommentera brevet, valde Filippa Reinfeldt (M), landstingsråd i Stockholms läns landsting, till slut att svara per mejl till tidningen Metro:

Om någon missuppfattat vem som skrivit det öppna brevet är det tråkigt, eftersom avsändaren är tydlig. Det är viktigt att vara tydlig i vad som är politiska partier och vad som är landstinget. Vi och andra politiska partier kan säkert bli ännu tydligare i den delen.

Hamburgerkedjan Max varnade i ett uppmärksammat brev sina anställda att rösta på Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev