Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Finalisterna snart utvalda i Sjukvårdens IT-pris

Publicerad: 22 oktober 2008, 07:00

Finalisterna snart utvalda i Sjukvårdens IT-pris

Juryn för Sjukvårdens IT-pris har nu valt ut kandidaterna till finalisterna i tävlingen. Nu ska dessa bidrag granskas av juryn inför det slutliga beslutet om vilka som går vidare till finalen på Vårdgalan den 3 december.


I fredags, den 17 oktober, samlades sjumannajuryn på Dagens Medicins redaktion på Södermalm i Stockholm för att välja ut kandidaterna till finalplatserna i Sjukvårdens IT-pris 2008.

I år delas priset ut i fem olika kategorier, vilket innebär att juryn får utse fler pristagare än någonsin.

– Vi ser flera fördelar med den nya kategoriindelningen. Dels får vi möjlighet att lyfta fram fler goda exempel på hur sjukvården kan använda IT till nytta för patienter och anställda, dels underlättar det en mer rättvis jämförelse av bidragen, säger juryns ordförande Lars Gatenbeck.

Nu ska finalkandidaterna granskas

Juryn består av personer med stor samlad erfarenhet, från vänster på bilden:

» Lars Gatenbeck , läkare och vd i investmentbolaget GZ Group, samt juryns ordförande.
» Peter Stenhotten , tidigare verksamhetsanalytiker, nu allmänläkare i Västerbottens läns landsting.
» Agnetha Karlberg , utredare/projektledare i Norrbottens läns landsting.
» Håkan Eriksson , professor vid Karolinska institutet i Solna, tidigare programansvarig för sjukvård och hälsa på KK-stiftelsen.
» Per Carlbring , docent, psykolog och forskare vid Linköpings universitet.
» Rolf Nikula , sjuksköterska och konsult i hälso- och sjukvårdsinformatik.  
»  Lena Lindqvist , sjuksköterska och konsult, tidigare marknadsdirektör på Tietoenator, nu på Sjukvårdsrådgivningen/SVR.

Det blir tre finalister i varje klass, förutsatt att bidragen håller de kvalitetskrav som juryn ställer. Finalisterna får presentera sina bidrag på tvådagarskonferensen Vårdgalan 2008 på Nalen i Stockholm den 3 och 4 december. Vårdgalan, som arrangeras av Dagens Medicin och Computer Sweden, tar på olika sätt upp hur vården kan utvecklas och förändras med användning av ny teknik.

Vinnarna av Sjukvårdens IT-priser 2008 offentliggörs vid Vårdgalans galamiddag den 3 december.

Vårdgalan 2008 - här finns hela programmet

Sjukvårdens IT-pris 2008 delas ut den 3 december på galamiddagen under Vårdgalan 2008. Hela programmet till denna tvådagarskonferens på Nalen i Stockholm kan du ta del av här.
 

Fem får dela på stort pris

Sjukvårdens IT-pris är det största och mest traditionstyngda priset inom IT och vård. Utmärkelsen har delats ut sedan 1998 av tidningen Dagens Medicin. Sedan förra året står även tidningen Computer Sweden bakom priset, och flera externa partners bidrar till finansieringen av den utökade prissumman. I år är Läkemedelsindustriföreningen, KK-stiftelsen, Modul1, Vinnova och Vårdalsstiftelsen sponsorer till priset.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev