Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Fler antagna till vårdutbildningar

Publicerad: 12 Juli 2007, 12:08

8225 personer har i dagarna fått besked att de är antagna till en vårdutbildning på högskola eller universitet. Det är en ökning med fyra procent jämfört med förra året. Som vanligt är läkarutbildningen en av de absolut svåraste att komma in på.


Drygt 230 000 personer har nu fått besked från Verket för högskoleservice, VHS, att de antagits till högskoleutbildning till hösten.
Trots att antalet utbildningsprogram som erbjuds på vårdområdet minskat med fem procent jämfört med höstterminen 2006, har antalet studenter som antagits ökat.
8225 personer har antagits till en vårdutbildning till hösten, vilket är en ökning med fyra procent jämfört med förra året.

Till de 159 programmen inom vårdområdet fanns totalt 107 189 behöriga sökande, varav 21 273 hade sökt en vårdutbildning i första hand.
Som vanligt visar antagningsstatistiken att läkarutbildningen är en av de absolut svåraste att komma in på. I princip fordras maximal poäng för att bli antagen. Det gäller också för psykolog- och tandläkarprogrammen.
Situationen är dock inte hopplös för den som fått ett negativt besked. Vissa utbildningsanstalter har redan meddelat att man har lediga platser på vårdutbildningar. Efter att de antagna svarat på sitt antagningsbesked, senast den 27 juli, görs också ett andra urval. Resultatet av det finns tillgängligt från den 9 augusti.

Läs antagningsstatistiken på VHS hemsida 

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev