Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fler antas till KI

Publicerad: 14 juli 2017, 09:00

Foto: Thinkstock

Det beror framförallt på att fler program och kurser gör ett större överintag vid urval ett, enligt Karolinska institutet.


Ämnen i artikeln:

Karolinska institutet

Igår fick närmare 270 000 personer, som sökt till högskole- och universitetsutbildningar, sitt preliminära antagningsbesked. Söktrycket har varit något lägre i år jämfört med tidigare.

På Karolinska institutet, KI, som har medicinska utbildningar, har däremot antalet antagna ökat med 13 procent sedan föregående år.

– Det beror framförallt på att fler program och kurser gör ett större överintag vid urval ett. Detta är för att underlätta för de sökande, så att de kan få så tidiga svar som möjligt och kunna förbereda sig inför studiestart, säger Marie-Louice Isacson, avdelningschef på enheten för utbildnings- och forskarutbildningsstöd

Detta gör också att sen antagning av reserver minskar, enligt henne. På sjuksköterske- och läkarprogrammet är antalet platser detsamma som föregående år.

– Men antalet behöriga sökande till dessa program minskat, i linje med den nationella trenden, säger Marie-Louice Isacson.

EMILIA LARSSON

Ämnen i artikeln:

Karolinska institutet

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev