onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fler brottsmisstankar mot åtalad läkare

Publicerad: 25 januari 2019, 11:16

Den läkare som sitter häktad åtalad för sexualbrott mot över 50 barn och 18 vuxna åtalas nu för ytterligare brott som ska ha skett via en digital vårdapp.


Sara Heyman

sara.heyman@dagensmedicin.se


I september åtalades läkaren för bland annat sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, barnpornografibrott och grov våldtäkt mot barn. Läkaren ska ha begått brotten i sitt arbete som läkare i Skellefteå, Skövde, Stockholm och Jönköping och i sitt arbete som nätläkare under perioden 2015-2017. Nu åtalas mannen för ytterligare brott som utretts efter att det första åtalet lämnades in.

– Brottsrubriceringarna är grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning och sexuellt ofredande. Målsägandena i dessa tre ärenden är barn och deras föräldrar som sökt vård genom en app. Tillvägagångssättet är liknande det som tidigare redogjorts för. Det är inte ovanligt att det i omfattande ärenden inkommer ytterligare upplysningar som leder till fler brottsmisstankar, säger kammaråklagare Ann Lidén i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Rättegången beräknas avslutas i mars.

Relaterat material

Läkaren häktad för nya misstankar om barnsexbrott

Häktad läkare misstänks vara psykiskt sjuk

Polisanmälan mot häktad läkare efter nätläkarbesök

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev