Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fler brottsmisstankar mot åtalad läkare

Publicerad: 25 januari 2019, 11:16

Den läkare som sitter häktad åtalad för sexualbrott mot över 50 barn och 18 vuxna åtalas nu för ytterligare brott som ska ha skett via en digital vårdapp.


I september åtalades läkaren för bland annat sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, barnpornografibrott och grov våldtäkt mot barn. Läkaren ska ha begått brotten i sitt arbete som läkare i Skellefteå, Skövde, Stockholm och Jönköping och i sitt arbete som nätläkare under perioden 2015-2017. Nu åtalas mannen för ytterligare brott som utretts efter att det första åtalet lämnades in.

– Brottsrubriceringarna är grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning och sexuellt ofredande. Målsägandena i dessa tre ärenden är barn och deras föräldrar som sökt vård genom en app. Tillvägagångssättet är liknande det som tidigare redogjorts för. Det är inte ovanligt att det i omfattande ärenden inkommer ytterligare upplysningar som leder till fler brottsmisstankar, säger kammaråklagare Ann Lidén i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Rättegången beräknas avslutas i mars.

Relaterat material

Läkaren häktad för nya misstankar om barnsexbrott

Häktad läkare misstänks vara psykiskt sjuk

Polisanmälan mot häktad läkare efter nätläkarbesök

Sara Heyman

Teamledare – nyheter

sara.heyman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev