Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fler kliniker samordnas på skånska universitetssjukhus

Publicerad: 1 oktober 2009, 11:22

Arbetet med att knyta samman universitetssjukhusen i Lund och Malmö fortsätter. Nu finns ett förslag om vilka verksamheter som ska ingå i omgång två.


Samordningsprojektet Proluma har pågått sedan förra hösten och ifrågasatts av många berörda på de två sjukhusen. Trots det anser ansvariga chefer att de positiva erfarenheterna överväger.

Nu pekar Ann-Sofi Bennheden, sjukhuschef på Universitetssjukhuset Mas i Malmö, och Bent Christensen, sjukhuschef för Universitetssjukhuset i Lund, ut sju områden som de anser bör samordnas i fas två:

■ Hud
   ■ Medicinsk gastroenterologi
   ■ Njurmedicin och njurtransplantation
   ■ Barnsjukvård
   ■ Neuropsykiatri/kognitiv medicin
   ■ Medicinsk teknik
   ■ Administrativa funktioner

– Det är glädjande att ytterligare fler kliniker och verksamheter på våra två universitetssjukhus har visat intresse för att samordna och profilera sig. Det här stärker vår profilering gentemot andra sjukhus och forskargrupper, säger regiondirektör Sören Olofsson i ett pressmeddelande.

Sören Olofsson kommer att ta ställning till sjukhuschefernas förslag när de berörda fackliga organisationerna har fått säga sitt. Samtidigt fortsätter arbetet med att samordna de verksamheter som ingår i omgång ett av Proluma.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev