Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fler operationer än normalt på Gotland i strejkens kölvatten

Publicerad: 30 maj 2008, 10:41

På Gotland räknar man med att kunna operera fler inneliggande patienter än vanligt fram till sommaren. Detta till följd av den nyss avslutade strejken.


– Fler dagkirurgiska patienter har kunnat opereras under strejken. Det gör att vi nu kan utnyttja kapacitet i operationssalarna. Samtidigt öppnar både M1 och K1som varit stängda avdelningar och det ger fler sängplatser, säger Veronica Herrman, chef för planeringsavdelningen på Visby lasarett, till Gotlands Allehanda.

Samtidigt förvarnar sjukvården på flera håll i landet om att det kommer att ta lång tid innan alla patienter som satts på väntelista under strejken har fått sina operationer utförda.

I Region Skåne handlar det om runt 2 600 operationer som skjutits upp. Runt 600 har bedömts som mer akuta och dem har man redan börjat beta av. När det gäller övriga 2 000 operationer säger Stefan Rydén, medicinsk rådgivare i Region Skåne, till Helsingborgs Dagblad att de förväntas vara avklarade först i mitten av hösten.

I Landstinget Gävleborg har runt 300 operationer skjutits upp. Där kan köerna komma att förvärras ytterligare av ett planerat totalstopp för hyrläkare, rapporterar Sveriges Radio Gävleborg.

Allt om konflikten och dess efterdyningar. Klicka här

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev