Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fler verkstäder gav alla en plats

Publicerad: 18 april 2005, 09:08

Med fler verkstäder i år så lyckades alla AT-läkare åtminstone få en plats. Och det var en nöjd organisations-kommitté som samlades under lördagen.


- Jag tycker att man är förvånad över att allt löper så smidigt, säger Nikolaos Kostulas.

Att AT-stämman är populär bland AT-läkarna är inget nytt. I år anmälde sig nästan 700 AT-läkare, men bara 550 fick plats. Populäraste programpunkterna har som vanligt varit verkstäderna, där AT-läkarna får träna på praktiska ingrepp. Därför satsade organisationskommittén på att utöka antalet verkstäder, vilket har gett resultat.

- Förra året fanns det vissa klagomål om att man inte fick plats på verkstäderna. I år har det funnits fler möjligheter och alla har åtminstone varit med på en, vissa fick till och med plats på två, säger Anna Leifler.

Fyra nya verkstäder  Med fyra helt nya verkstäder inom akupunktur, neurologi, EKG och röntgen har AT-läkarnas önskemål kunnat tillfredsställas i större utsträckning.

- Folk känner att man behöver konkreta tips och vill träna med handledning på saker som man känner att man förväntas kunna ute på klinikerna, säger Charlotte Kaviani.

Trots att det varje år är nya AT-läkare på stämman har organisationskommittén försökt att förnya programmet, bland annat genom att ta in fler föreläsningar med mjukare teman, som etiska frågor.

- Vi känner att det behovet och intresset har funnits. AT-läkarna har många tankar om läkaryrket, säger Jenny Söderlind.

Bra tillfälle att mötas  Alla är överens om att stämman är viktig för AT-läkarna och har stor betydelse ur flera aspekter, inte minst socialt - att träffa och hålla kontakten med gamla kurskamrater.

- Men det är även ett bra sätt att möta AT-läkare från andra   orter och höra om deras erfarenheter. Sedan är det en möjlighet att skapa sig en uppfattning om kommande arbetsgivare. Flera finns representerade här på stämman, säger Charlotte Kaviani.   Och ett råd till nästa års organisationskommitté - var ute i god tid!

- Vi har varit ganska disciplinerade. Programmet var klart tidigt och det vinner man mycket på, säger Nikolaos Kostulas.

Jessica Nordin

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev