Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag15.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Flera hyreskontrakt klara

Publicerad: 7 April 2010, 12:40

Farmacevtföretagarna och Alliance Boots fortsätter att smida planer på en handlarägd apotekskedja. Flera intressenter har tecknat hyreskontrakt för apotekslokaler, och apotekaren Magnus Fagerholm är ny spindel i nätet.


Farmacevtföretagarna och Alliance Boots planerade upplägg skiljer sig från Apoteksgruppens och Apoteket AB:s franchisekoncept bland annat genom att de enskilda företagarna själva kommer att vara innehavare av hyreskontrakten.

Konstellationens mål är att etablera en handlarägd apotekskedja som ska bestå av minst 100 apotek.

Farmacevtföretagarna och Alliance Boots ska gemensamt äga ett så kallat joint venture-bolag, som ska tillhandahålla service och tjänster åt apoteken.

I mitten av mars rekryterade Farmacevtföretagarna apotekaren Magnus Fagerholm, grundare av företaget Pharmtech. Han var redan tidigare aktiv på styrelsenivå i Farmacevtföretagarna, men har nu fått operativa uppgifter.

– Min roll är att bistå de entreprenörer som planerar att öppna apotek under vårt paraply. Många frågor handlar i nuläget om lokaler och kontrakt. I vissa fall får jag hänvisa vidare till personer inom Alliance Boots, säger Magnus Fagerholm.

Enligt honom har minst 30 av konceptets intressenter nu hyreskontrakt på apotekslokaler, eller ligger i förhandlingar om att teckna sådana.

Vilka typer av affärslägen handlar det om?

– Det är väldigt blandat, allt ifrån A-lägen i centrala Stockholm till lägen på mindre orter. Vi har en bra spridning över landet, men en viss koncentration i Stockholm och Göteborg.

Hur många intressenter har betalt er anmälningsavgift på 1 000 kronor?

– Det handlar om 90 stycken i nuläget. Generellt är det en hög kvalitet på entreprenörerna om man kan uttrycka sig så, det är över förväntan både erfarenhets-, kompetens- och finansieringsmässigt, säger Magnus Fagerholm.

När blir det ett avtal mellan er och Alliance Boots?

– Helst igår. Skämt åsido, månadsskiftet mars/april var det uttalade målet, men det höll inte riktigt. Det finns som jag ser det inte några hinder i vägen, men Alliance Boots är en stor organisation där beslut måste stämmas av i flera led. Snarast möjligt är vår förhoppning.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev