Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Flera it-leverantörer sökes

Publicerad: 14 november 2012, 08:31

Stockholms läns landsting har gjort ett nytt underlag för att upphandla it-tjänster till Nya Karolinska Solna.


Upphandlingen av IKT-infrastruktur, det vill säga informations- och kommunikationsteknik, till det nya storsjukhuset Nya Karolinska Solna, NKS, avbröts i somras eftersom de anbud som kommit in låg för högt i pris.

Stockholms läns landsting hade budgeterat för kostnader på mellan 640 och 800 miljoner kronor och en driftsbudget på 35-40 miljoner kronor per år. Men de anbud som kom in spräckte ramarna.

Nu är ett nytt upphandlingsunderlag klart.

Den största förändringen är att landstinget nu inte längre söker en enda leverantör som ska ha driftsansvar för infrastrukturen. I stället öppnas för fler leverantörer.

När det gäller driften så tar landstinget ansvar för den själv.

– Det här är den första delen av flera upphandlingar inom IKT-området, vilket ökar möjligheterna att kunna få flera tänkbara leverantörer i upphandlingen, säger Anne Rundquist, chefsjurist Stockholms läns landsting i ett pressmeddelande.

Att landstinget tar över driftansvaret innebär ökade möjligheter till samordning och att mer specialiserade företag kan vara med och lägga anbud, enligt landstinget.

– Vi räknar med att på detta sätt kunna öka integrationen med övriga landstingets verksamhet för att få mer strategisk analys av driftsfrågorna , säger Anne Rundquist.

De objekt som ska upphandlas är fast och trådlöst nätverk, leveranssamordning och datahallar.

En mer detaljerad beskrivning kommer att ges i konkurrenspräglad dialog.

Stockholms läns landsting hade budgeterat för kostnader på mellan 640 och 800 miljoner kronor och en driftsbudget på 35-40 miljoner kronor per år. Men de anbud som kom in spräckte alltså ramarna.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev