Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Flera kvinnor från vården med i styrelsesatsning

Publicerad: 1 juli 2009, 12:59

Flera kvinnor från vården med i styrelsesatsning

Foto: Sarah Wamala

Sarah Wamala, generaldirektör för Folkhälsoinstitutet, och Anna Lefevre Skjöldebrand, vd för Swedish Medtech, har båda tagits ut till regeringens nationella styrelseprogram för kvinnor.


Totalt är det 200 kvinnor som nu ska ingå i programmet, som lanserades av näringslivsminister Maud Olofsson (c) i mars. 1400 kvinnor sökte platserna.

Bland de kvinnor med sjukvårdsanknytning som valts ut finns, förutom de ovan nämnda, bland andra Marit Johansson, vd för Karolinska institutet science park, Helena Pharmanson, försäljningsdirektör på Pfizer, Francesca Chiodi, professor vid Karolinska institutet, Lotta Sjunnesson, radiolog vid Universitetssjukhuset i Lund och Ingrid Magnusson, ekonomidirektör vid Landstinget i Värmland.

Styrelseprogrammet börjar i september och pågår sedan i ett år. Deltagarna ska få mentorer och möjlighet att utveckla sina kontaktnät och sin kompetens inom styrelsearbete och får dessutom utbildningsstipendier på 10 000 kronor var.

De kvinnor som är med i programmet har valts ut av en jury med representanter från näringslivet och offentliga sektorn.

– Att så många kvinnor under så kort tid har sökt sig till programmet är ett kvitto på att behovet finns, konstaterar Maud Olofsson i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev