Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Folkhälsohögskola läggs ner

Publicerad: 7 juni 2013, 09:26

Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap i Göteborg läggs ner. Det beslutar de nordiska social- och hälsoministrarna i nästa vecka.


Beslutet att lägga ner Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap i Göteborg fattas formellt när de nordiska social- och hälsoministrarna träffas i Stockholm på tisdag. Inget talar för att ministrarna kommer att fatta något annat beslut än att godkänna det liggande förslaget. Det innebär att högskolan läggs ner den första januari 2015.

Den svenska regeringen skriver att nedläggningen beror på att  en rad folkhälsovetenskapliga institutioner växt fram i de nordiska länderna och behovet av en gemensam nordisk utbildning därför inte är lika stort som när skolan bildades för 60 år sedan .

På högskolans hemsida skriver rektor Marie Beckman Suurküla att höstens kurser kommer att ges som planerat. De studenter som går längre utbildningar kan däremot få byta studieort. I beslutsförslaget som de nordiska ministrarna ska ta ställning till står det att man ska   vinnlägga sig om att alla inskrivna studenter får möjlighet att slutföra sina studier på någon annan ackrediterad utbildningsinstitution i Norden.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev