Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Förening vill stoppa offentligt stöd till alternativmedicin

Publicerad: 7 september 2010, 09:07

Landstingens ekonomiska stöd till alternativa medicinska behandlingar måste stoppas. Det skriver företrädare för föreningen Vetenskap och folkbildning i en mycket kritisk debattartikel.


Ämnen i artikeln:

Läkemedel

Vetenskap och folkbildning går till frontalangrepp mot homeopatin, som bygger på tron att utspädda ämnen från växter, djur och mineraler kan bota sjukdomar. Medlemmarna riktar också skarp kritik mot den antroposofiska medicin som tillämpas vid Vidarkliniken i Järna. Där behandlas cancerpatienter med Iscador, som är ett extrakt från en mistel.

Vidarkliniken har avtal med Stockholms läns landsting, Västra Götalandsregionen, Region Skåne, Landstinget i Östergötland och Landstinget Sörmland.

Det offentliga ska inte lägga skattebetalarnas pengar på icke-fungerande metoder och inte heller ha specialregler där de slipper de strikta krav på bevisad effekt som ställs på annan vård. Sjukvården ska inte remittera patienter till alternativmedicinska utövare och landstingen ska inte ha avtal med dem , skriver företrädarna från Vetenskap och folkbildning i debattartikeln som publiceras i Dagens Nyheter i dag, tisdag.

De angriper också högt uppsatta politiker från båda blocken som är positiva till alternativmedicin.

Läs debattartikeln:

 Skattebetalarnas pengar ska inte gå till sockerpiller  (i Dagens Nyheter)

Ämnen i artikeln:

Läkemedel

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev