Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Företag kan få bidrag för e-tjänster

Publicerad: 10 maj 2013, 12:08

Regeringen satsar tre miljoner kronor på att få olika aktörer att utveckla e-tjänster för hälsokontot.


Det är Verket för innovationssystem, Vinnova, som får i uppdrag att hitta olika aktörer som vill utveckla e-tjänster för de personliga hälsokontona. Dessa ska lanseras i höst och ge alla invånare möjlighet att logga in via internet och ta del av information om sina kontakter med vården. Norrbotten, Uppsala och Stockholm blir först ut med att införa hälsokontona.

Regeringen vill att det personliga hälsokontot ska vara en plattform där olika aktörer, både offentliga och privata, ges möjlighet att utforma olika e-tjänster. Därför får Vinnova nu tre miljoner kronor från regeringen för att hitta sådana aktörer. Vinnova ska hitta aktörer som vill utforma e-tjänster inom de sex prioriterade områdena för de personliga hälsokontona. Dessa är läkemedel, medicinsk information, vaccination, kroniska sjukdomar, mödrahälsovård och barnhälsovård samt hälsodagbok.

Men Vinnova får också i uppdrag att hitta andra områden  som anses särskilt innovativa och värdefulla  där det går att utveckla e-tjänster för användarna av hälsokontona. Regeringens uppdrag innebär att Vinnova under 2013 ska hitta ett  begränsat antal aktörer  som får ekonomiskt stöd för att utveckla tillämpningar och e-tjänster för hälsokontona.

Relaterat material

Capgemini fixar hälsokontots IT-plattform

Vårdpersonal kräver att få påverka hälsokonton

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev