Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Förhandlingar om uppsägningar på Apotek 1 har avslutats

Publicerad: 31 maj 2010, 07:11

Uppsägningarna av personalen på Apotek 1:s huvudkontor blir av, men ett visst ansvar från arbetsgivaren utkrävs. Det blev resultatet av förhandlingarna som avslutades i fredags.


– Vi nådde inte ända fram. Så sammanfattar Martin Lindeblad, förhandlingschef på Sveriges farmacevtförbund, SFF, de avslutade förhandlingarna om uppsägningar av anställda på Apotek 1:s huvudkontor.

Uppsägningarna, av ett 30-tal personer i förhandlingens inledningsskede, är en följd av att Apotek 1 upphör och går in i Apotek Hjärtat. Skälet till uppsägningarna är arbetsbrist.

–Det är en del som redan sökt och fått nytt jobb så det är färre personer uppsägningarna gäller i dag, säger Martin Lindeblad.

Förhandlingarna, som tidigare ajournerats, avslutades i fredags och resultatet blev enligt Martin Lindeblad på SFF att uppsägningstiden förlängs från en månad till tre månader.

En viss omplacering av de anställd vid Apotek 1:s huvudkontor kommer att ske, i första hand till Apotek Hjärtat. Omplacering till Tamro, som äger Apotek 1, kunde arbetsgivaren inte lova enligt Martin Lindeblad.

– Företaget har ändå tagit ett visst ansvar för de anställda. Så förhandlingarna är avslutade i enighet, säger Martin Lindeblad.

Uppsägningstiden som börjar gälla från den 1 juni är arbetsfri och påverkar inte heller semesterrätten.

Apotek 1:s HR-chef Bengt Fahlstedt har avböjt att kommentera förhandlingarna tills papperna är justerade och påskrivna i slutet av veckan.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev