söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Förhandlingstakten ökar – dags för nya läkarlöner

Publicerad: 5 april 2017, 12:10

Foto: Thinkstock

Avtalet mellan Läkarförbundet och arbetsgivarsidan är förlängt. Parterna träffas men än återstår mycket innan ett nytt avtal är klart.

Ämnen i artikeln:

LäkarförbundetSKR

Medan arbetsgivarsidan vill ha ett långt avtal utan angivna nivåer vill Läkarförbundet se kortare avtal med en centralt fastställd lägstanivå.

Läkarförbundet yrkar även på att medlemmarna i kommande avtal ska få bättre betalt då de arbetar på vardagskvällar samt att gravida ska slippa jour. Dessutom vill förbundet att den som gör resor för att tillfälligt tjänstgöra på en annan klinik eller mottagning ska kunna resa på arbetstid.

Det gamla avtalet gick ut sista mars och parterna – Läkarförbundet och Sveriges Kommuner och Landsting och Pacta – har träffats men har ännu inte kommit fram till något avgörande. Under tiden gäller det tidigare avtalet.

– Vi har inplanerade möten före och efter påsk. Mycket arbete återstår. Det är svårt att uttala sig om när vi blir klara. Det kan nog dröja till i slutet av månaden. Tempot har dock ökat något eftersom industrins avtal är klara och att vi eftersträvar löneökningar i nivå med industrin, säger Läkarförbundets chefsförhandlare Karin Rhenman.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev