Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag15.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Försäljning till vården ny giv för Caremachef

Publicerad: 16 April 2008, 13:19

Privata vårdföretaget Carema satsar på mer systematiska kontakter med landstingen. Därför blir Lasse Källström försäljningsdirektör för sjukvård.


När 53-årige göteborgaren Lasse Källström slutade för dagen i fredags, den 11 april, var han sektorschef för Carema primärvård. Åter på jobbet efter helgen kunde han titulera sig försäljningsdirektör för sjukvården. Tjänsten är helt ny.

– Vi har under längre tid sett att det funnits behov av att på ett bättre sätt kunna fånga de behov och den efterfrågan som finns ute i landstingen och regionerna av stöd och hjälp i viktigare frågor, förklarar Lasse Källström bakgrunden till den nya tjänsten.

Vad betyder det, mer konkret?
– Det kan vara att landstingen behöver hjälp med till exempel kökortningar, psykiatrin eller problem i primärvården. Tanken är att vi på ett mer systematiskt sätt ska kunna ha en dialog om vilka möjligheter det finns för externa aktörer.

Lasse Källström har jobbat på Carema sedan 2001. I sin nya tjänst kommer han att resa mycket, arbeta ute på fältet och räknar med att ha många kontakter med beställarna ute i landstingen.

– Jag har varit vice vd och vd i sju år på primärvårdssidan. Det är väldigt entusiasmerande med nya utmaningar där jag också kan få användning av mina tidigare erfarenheter.

Du är distriktssköterska i botten. Har du fortfarande nytta av det i ditt nuvarande jobb?
– Absolut. Jag bottnar väldigt väl i primärvårdsfrågor. Har man jobbat i verksamheten har man ju en djup förståelse för den.

Saknar du någon gång att jobba kliniskt?
– Ja, men patientkontakter har ersatts med dialog med beställare.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Jag tycker om att resa och att läsa böcker. Men den största passionen är att gå på fotboll – Blåvitt i Göteborg.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev