Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Forskare startar ny tidskrift

Publicerad: 2 januari 2008, 14:56

Forskare vid Lunds universitet har startat en ny vetenskaplig tidskrift. ”Innate Immunity” ska enbart publicera artiklar som handlar om människans medfödda immunförsvar.


Innate Immunity, medfödd immunitet, är namnet på en helt ny vetenskaplig tidskrift som två forskare vid Lunds universitet har startat.

Tanken är att tidskriften endast ska publicera vetenskapliga artiklar som handlar om människans medfödda immunförsvar, ett forskningsområde som har vuxit kraftigt de senaste åren, enligt Arne Egesten, docent vid institutionen för kliniska egenskaper vid Lund universitet. Tillsammans med docenten Heikko Herwald står han bakom den nya tidskriften.

Idén föddes så sent som i början av förra hösten och redan i mitten av denna månad räknar forskarna med att kunna ta emot de första manuskripten.

Ett redaktionsråd bestående av flera internationella forskare, däribland Jules Hoffman, ordförande i den franska vetenskapsakademin, ska bedöma inkomna manuskript.   

En utmaning den första tiden, enligt de två grundarna, är att få en så hög impact-faktor så snabbt som möjligt. Först när tidskriften funnits i två år bedöms den och då avgörs det om den får vara med i den sökbara databasen Medline eller inte.         

Enligt ett pressmeddelande har ett schweiziskt bokförlag som sedan tidigare ger ut ett 80-tal medicinska tidskrifter bestämt sig för att satsa 1,5 miljoner kronor på projektet.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev