Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Förskingrade pengar tros ha gått till fika

Publicerad: 26 mars 2013, 15:00

Foto: Photos.com

Flera anställda på en vårdcentral i Norrbotten har polisanmälts efter misstankar om förskingring.


I en intervju med Sveriges Radio P4 Norrbotten säger chefen för Landstinget i Norrbottens vårdcentraler, Eva-Lena Holmqvist, att det handlar om att patienter har kunna få olika typer av körkortsintyg till rabatterat pris.

– Så vitt vi har förstått har man erbjudit folk som behöver ha körkortsintyg att, till rabatterat pris och utan kvitto, få de här intygen, säger hon till radion.

Pengarna ska enligt uppgifter ha gått till fika och festkassor.

– Vi har gjort en uppskattning, det kan röra sig om mellan 150 000 och 200 000 kronor som landstinget inte fått in i patientintäkter under de här åren, säger Eva-Lena Holmqvist.

Efter ett tips inledde landstinget en utredning, och när den var klar togs beslutet att polisanmäla. Det kan röra sig om ett 20-tal personer som har varit inblandade under en period på tio år. En del av dem som misstänks vara inblandade har tagits ur tjänst.

– Vi vill att polisen ska titta på det här och utreda vad som behöver göras just nu. Vi vill avvakta polisutredningen innan vi se vilka arbetsrättsliga åtgärder vi gör, säger Eva-Lena Holmqvist.

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev