Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Första farmaceutkompisarna matchade

Publicerad: 7 december 2015, 10:20

Fyra par farmaceutkompisar träffade varandra första gången i helgen. Med på bilden också projektledarna Hanna Rickberg och Claes Jangensjö.

70 personer inom apoteks- och läkemedelsbranschen har hittills anmält intresse för att bli kontaktpersoner till nyanlända. I lördags matchades de första farmaceutkompisarna.


I projektet sammanför organisationen Farmacevter utan gränser nyanlända och etablerade apotekare, receptarier och andra inom apoteks- och läkemedelsbranschen med varandra. I lördags gjordes den första matchningen då fyra etablerade och fyra nyanlända träffades i Sveriges Farmaceuters lokaler på Vasagatan i Stockholm.

– De träffades under drygt två timmar och diskuterade förväntningar och presenterade sig själva. Sedan fick paren tillsammans komma överens om när de skulle ses igen, berättar Claes Jagensjö som tillsammans med Hanna Rickberg håller i projektet.

Farmaceutkompis presenterades för knappt en månad sedan. Via hemsidan farmaceutkompis.se kan personer som är intresserade anmäla sig för att matchas.

– Hittills har 70 etablerade och 15 nyanlända gjort det, säger Claes Jagensjö.

Han berättar att det har varit vissa svårigheter att nå ut till nyanlända. En annan utmaning är att många av de etablerade som har anmält intresse bor i storstäderna medan många av de nyanlända bor på mindre orter.

– Vi kommer att efterlysa etablerade farmaceuter på mindre orter.

Syftet med projektet är att skynda på integrationsprocessen.

– Då tycker vi att det är bra att utgå från den yrkesroll man har för att nyanlända ska få rätt kontakter och rätt nätverk. Det handlar också om en nyfikenhet att träffa nya människor.

Relaterat material

FUG startar projekt för nyanlända

Volontärer delar ut läkemedel på Centralen

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev