Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fortfarande inställd verksamhet på Astrid Lindgren under dagen

Publicerad: 5 mars 2009, 15:21

Efter gårdagens inställda operationer ska verksamheten på Astrid Lindgrens barnsjukhus börja återgå till det normala igen i dag, fredag. (Ny version 9.00)


Ämnen i artikeln:

Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Under torsdagen ställde sjukhuset in en del planerade ingrepp för att ha tid att informera om det som har hänt och ge möjlighet att ge stöd till dem som behövde det.

Planen var att verksamheten skulle vara i full gång igen i dag, fredag, men det beslutet ändrades senare.

– Det blir vissa neddragningar på ett par avdelningar även i dag, men inte lika mycket som i går. Och självklart har vi möjlighet att ta emot alla akuta patienter, säger Barbro Fridén, chef för Karolinska universitetssjukhusets barndivision.

Sjukhuset har fortfarande inte fått någon ytterligare information av polis eller åklagare om vad som egentligen hänt, förklarar hon.

– Vi lever fortfarande i samma ovisshet och det påverkar naturligtvis arbetsklimatet. Men jag förmodar att polisen har goda skäl till sitt handlande. De hänvisar till förundersökningssekretess.

Den misstänkta läkarens advokat har sagt till media att det var flera personer inblandade i den åtgärd som brottsmisstankarna rör och att den misstänkta kvinnan inte var den ansvariga läkaren. Men ingen annan anställd vid sjukhuset har enligt Barbro Fridén delgivits misstanke om något brott.

– Inga ytterligare personer har blivit anklagade för brott. Däremot har polisen ställt frågor till några. Ett par förhör har hållits på arbetsplatsen.

På grund av restriktioner har inte Barbro Fridén eller någon annan representant för sjukhuset kunnat komma i kontakt med den misstänkta läkaren.

- Jag vet att några arbetskamrater har skickat kort via åklagaren, men jag vet inte om det har kommit fram. Mina tankar går till den här personen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev