Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fortsatt kritik mot brist på information om försäljningen

Publicerad: 18 maj 2009, 08:04

Ytterligare en av de potentiella aktörerna på den nya apoteksmarknaden är kritisk mot bristande information kring försäljningen av apotek.


Enligt intressenten, som vill vara anonym, har omstruktureringsbolaget, OAB, skickat ut ett mycket summariskt utskick till möjliga spekulanter, med ”väldigt lite” information på fem sidor.

– I princip listas bara klustren och deras omsättning. Först efter att intressenter  skrivit på ett sekretessavtal sägs aktörerna få mer detaljerad information.

– Jag undrar om inte OAB avsiktligt är otydliga med tidsplanen för att inte binda sig för något, nu riskerar man inte att bli anklagade för att tidsplanen spricker, säger apoteksintressenten till Dagens Apotek.

Eva-Britt Gustafsson, vd för OAB, planerar ni att presentera mer detaljerad information om försäljningen på hemsidan eller i annan form?

– Vi har inte beslutat om publicering. Vi återkommer om detta i samband med att inbjudningar går ut till intressenterna, meddelade Eva-Britt Gustafsson till Dagens Apotek i ett e-post-meddelande nyligen.

Nu har alltså ett utskick gått ut till intressenter, men någon detaljerad information om försäljningsprocessen finns inte på OAB:s hemsida.

Klustrens omsättning

■ Kluster 1: 199 apotek, 5,8 miljarder kr

   ■ Kluster 2: 171 apotek, 4,4 miljarder kr

   ■ Kluster 3, Stockholm: 21 apotek, 1,0 miljarder kr

   ■ Kluster 4, Göteborg: 20 apotek, 1,1 miljarder kr

   ■ Kluster 5, Skåne: 21 apotek, 0,9 miljarder kr

   ■ Kluster 6, Mellansverige: 12 apotek, 0,7 miljarder kr

 
   ■ Kluster 7, Sydsverige: 12 apotek, 0,8 miljarder kr

   ■ Kluster 8, större städer: 10 apotek, 1,3 miljarder kr

   ■ Småföretagarkluster: 150 apotek, 8,7 miljarder kr

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev