Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fortsatt uppåt för GHP

Publicerad: 30 oktober 2013, 08:25

Den positiva trenden fortsätter för Global Health Partner, GHP. Det står klart i delårsrapporten för januari–september 2013.


Ämnen i artikeln:

Idrottsmedicin

– Utvecklingen går enligt förväntan. Vi har haft fyra kvartal i rad med stigande omsättning och resultat jämfört med föregående år, säger vd Marianne Dicander till Dagens Medicin.

Men för tredje kvartalet redovisas minussiffror. Det är som det brukar vara inom sjukvården eftersom sjukhuskliniker stänger igen under delar av sommaren, påpekar Marianne Dicander.

För hela perioden januari till september blev rörelseresultatet före nedskrivningar, EBITDA, 41,2 miljoner kronor, att jämföra med 12,3 miljoner föregående år. Under tredje kvartalet var tillväxten inom befintliga områden åtta procent.

– Det visar en stabilitet i våra resultat och visar att vi kan fortsatta förbättra vår verksamhet, säger Marianne Dicander.

GHP:s affärsidé är kvalitet genom specialisering. Företaget satsar på stora patientflöden inom specifika områden, som ryggkirurgi, ortopedi och idrottsmedicin.

Marianne Dicander tillträdde som vd i augusti 2012 och efterträdde Per Båtelson. GHP är börsnoterat och tillhör de större sjukvårdsföretagen som är verksamma i Sverige.

VIVIANNE SPRENGEL

Ämnen i artikeln:

Idrottsmedicin

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev