Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fortsatta förluster för GHP

Publicerad: 2 november 2012, 08:10

Förlusterna fortsatte under tredje kvartalet för sjukvårdsföretaget Global Health Partner.


Både vinsten och omsättningen blev en besvikelse, även med hänsyn tagen till att tredje kvartalet normalt är vår marknads svagaste eftersom det omfattas av sommarstängningarna. Det skriver vd:n Marianne Dicander Alexandersson i en kommentar till rapporten om tredje kvartalet som presenterades på fredagen.

Rörelseresultatet före räntor, skatter, nedskrivningar och avskrivningar uppgick till minus 4,9 miljoner kronor, att jämföra med minus 4,1 miljoner tredje kvartalet 2011.

En förklaring till förlustsiffrorna är att konkurrensen fortsätter att vara hård inom specialistsjukvården, priser pressas och konkurrensen anses vara intensiv.

GHP håller därför på att sjösätta ett program för att ytterligare förbättra patientflöden och processer samt identifiera synergieffekter. Åtgärderna i programmet är ännu inte offentliga, enligt finanschef Tobias Linebäck.

Marianne Dicander framhåller det positiva med att patienter ofta väljer GHP i det fira vårdvalet. Minst lika viktigt är det ökade förtroendet hos försäkringsbolaget och ett ökat antal patienter genom försäkringsbolagen.

Koncentrationen till kärnverksamheten i Norden fortsätter. Fetmaklinikerna i Köpenhamn är nedlagda och nyligen såldes fetmakliniken i Kairo, uppger Tobias Linebäck.

Marianne Dicander tillträdde i augusti som vd för GHP, som tillhör de största sjukvårdsföretagen i Sverige. Omsättningen 2011 var 675 miljoner i världen, vara 577 miljoner i Sverige. Företaget har drygt 360 anställda.

Relaterat material

Nyförvärvet som ska  vända skutan

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev