Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Förväntningar under Eular

Publicerad: 8 juni 2016, 12:46

Eular, kongressen om reumatologi, är i gång i London och vi frågade några av besökarna vad de såg fram emot.


Ämnen i artikeln:

EULAR

Vad tänker du inte missa på mötet?

José Antonio Da Silva, reumatolog, Portugal
– Jag ska ta del av de nya riktlinjer som Eular kommer att publicera under mötet. Det kommer också att presenteras en del resultat för nya läkemedel som ska bli spännande. Det finns läkemedel på väg mot bland annat reumatoid artrit och psoriasisartrit, men också mot mycket komplicerade sjukdomar som SLE och sklerodermi, och det ska bli intressant att se dessa.

Jacqueline Hughes, sjuksköterska, Storbritannien
– Det som handlar om biosimilarer och biologiska läkemedel. Biosimilarerna är nya och vi måste börja använda dem. Jag är också intresserad av det som handlar om tidig behandling av artriter.

Arjan de Zwart, fysioterapeut, Nederländerna
– Jag tänkte gå på alla sessioner för vårdpersonal som handlar om artros då det är det område som jag själv forskar inom. Om det finns något om muskelfysiologi ska jag försöka gå på det också.

Matthew Ho, reumatolog, Storbritannien.
– Allt egentligen, det är första gången jag besöker Eular. Fast två områden jag brinner lite extra för är osteoporos och vaskulit, som jag hoppas få lära mig mer om de här dagarna.

Thasia Woodworth, klinisk forskare och reumatolog, USA.
– Det ska bli spännande att få ta del av nya riktlinjer för diagnostisering av reumatoid artrit som ska presenteras här på Eular.

K.D Rainsford, professor emeritus, Storbritannien.
– Jag ser framför allt fram emot presentationerna om gikt. Det är en sjukdom som behöver få större uppmärksamhet eftersom den drabbar många och inte bara äldre som vissa tror. Jag har en bekant som nyligen fick gikt, bara 40 år gammal.

MARIA GUSTAVSSON & SAMUEL LAGERCRANTZ

Ämnen i artikeln:

EULAR

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News